29Martie

Mituri legate de nunta

mda

Miturile sunt povesti fabuloase, de origine populara, care exprima viziunea unui popor cu privire la lume si viata. Cu timpul, miturile au devenit tot mai dese, astfel incat ele nu mai fac referire doar la cosmogonie, ci se raporteaza la tot felul de fapte si intamplari, incepand de la cele mai banale si pana la cele mai complexe.

In ultima vreme, oamenii sunt tot mai curiosi de veridicitatea fiecarei informatii pe care o primesc, cu atat mai mult a miturilor, prin urmare, ei cauta sa le testeze cat mai mult si sa stabileasca daca sunt sau nu cu adevarat reale.

Asadar, in ceea ce priveste miturile legate de ziua nuntii, ramane sa te convingi personal. Iata 7 dintre cele mai frecvente dintre aceste mituri:

1. Daca barbatul vede rochia de mireasa inainte de nunta, veti avea “ghinion”. Am inceput cu acesta, pentru ca este cel mai vehiculat mit, pe care... personal tind sa nu ii dau crezare. Exista foarte multe familii care s-au intemeiat intr-un mod deosebit, desi ambii miri au vazut rochia de mireasa inainte de ziua nuntii. Acest fapt este datorat in unele cazuri chiar entuziasmului de a alege impreuna rochia perfecta.

2. Daca mireasa imbraca intreaga tinuta de nunta inainte de ziua cea mare, din nou, “ghinionul” ii va fi alaturi. Pe de alta parte am putea spune ca daca mireasa isi imbraca intreaga tinuta de casatorie inainte de ziua nuntii va fi sigura ca i se potriveste intrutotul.

3. Perlele sunt vazute ca semnul unei nunti fericite. Ele se aseamana cu lacrimile si simbolizeaza absenta acestora pe viitor.

4. Albul simbolizeaza puritatea tinerei care imbraca rochia de mireasa.

5. Se spune ca juramintele ar trebui facute in timp ce minutarul urca, pentru a avea parte de un progres ascendent in viata.

6. Lacrimile reprezinta, din nou in mod contradictoriu, un lucru bun.

7. Daca ploua in ziua nuntii tale, stai linistit, vei auzi din nou o afirmatie contradictorie, ai parte de unul dintre cele mai promitatoare semne. Aceasta reprezinta venirea copiiilor si a unei recolte bogate.

Salon Mireasa iti doreste sa ai parte atat de o nunta superba cat si de o casnicie fericita! Cat despre mituri, nu tot ce zboara se si mananca... sau ramane sa ne convingem de adevar fiecare dintre noi.

Lasati un comentariu

Comentați ca și oaspete.