21Decembrie

Momentul serii in pasi de dans - Dansul mirilor

dans

Dansul este un moment important al nuntii, iar mirii au nevoie sa apeleze la un specialist pentru a-i invata pasii pe melodia preferata. Coreograful Anita Berecz ne-au oferit un interviu savuros despre cum ar trebui sa abordeze viitorii miri dansul.


1. Ca instructor de dans ce rol are dansul intr-o nunta?

Dansul este sinonimul pentru distractie. Ce poate sa fie mai frumos decat amintirea unei nunti unde s-a dansat toata noaptea?

2. Cum ati caracteriza importanta primului dans al mirilor?

Dansul mirilor a fost si va fi mereu cel mai important moment de dans din viata unui cuplu. Conform traditiei, in deschiderea nuntii mirii vor dansa in fata invitatilor un dans in pereche. Acest moment reprezinta inceputul oficial al petrecerii, fiind un „aperitiv” pentru atmosfera serii.

3. Cand trebuie sa apeleze viitorii miri la un instructor de dans?

Cu cat mai repede cu atat mai bine, dar pentru ca mirii sa isi faca o idee, construirea unei coregrafii presupune mai multe intalniri, toate in particular. Odata ce am stabilit programul pentru repetitii si avem piesa, incepem sa invatam figuri de dans. Dupa ce mirii stapanesc bine figurile, impreuna incepem sa construim coregrafia, tinand cont de dorintele lor. De obicei mirii profita de ocazie si invata si alte dansuri care se danseaza de obicei la orice petrecere. Anul acesta Side by Side Dance Academy ofera tuturor mirilor intrare gratuita la cursurile de dans pentru adulti. in ultima saptamana inainte de nunta, repetitia finala se va face in sala in care va avea loc marele evenimet.

4. Ce trebuie sa stie mirii cand apeleaza la un instructor de dans?

Inainte ca mirii sa isi aleaga instructorul de dans ar trebui sa studieze putin care sunt recomandarile acestuia pentru a fi siguri ca sunt pe maini bune. De asemenea consider ca ar trebui sa se gandeasca cum si-ar dori sa arate momentul lor. Fiecare cuplu este unic, la fel trebuie sa fie si abordarea instructorului cand vine vorba de pregatirea dansului. in momentul in care isi aleg instructorul trebuie sa fie suta la suta convinsi ca acesta poate sa ii ajute in crearea unui moment magic care sa le reprezinte povestea de dragoste.


5. Cine alege muzica pentru primul dans?

Din experienta mea in domeniu va pot spune ca uneori mirii uita de acest aspect. Pe de o parte este de inteles, caci organizarea unei nunti nu este tocmai ceva usor de facut. in multe situatii am intampinat miri care au ales prima data un stil de dans si nu o melodie, deoarece parea ceva simplu. insa, sfatul meu pentru miri este sa nu se lase influentati de teama ca nu au mai dansat si sa aleaga o melodie care ii reprezinta sau are o semnificatie aparte pentru ei. Bineinteles si noi putem face recomandari, dar un cuplu va dansa mereu cu o pofta mai mare pe meoldia lor preferata. Se poate realiza o coregrafie pe orice melodie (sau melodii, deoarece se poate realiza si un colaj) indiferent de ritmul acesteia.


6. Ce facem daca el sau ea nu simte ritmul?

Exista exercitii speciale pentru a rezolva aceasta situtie. O alta rezolvare ar fi alegerea unei melodii cu accente muzicale mai puternice. Bineinteles si numarul de repetitii conteaza.

7. Care considerati ca sunt tendintele in ceea ce privesc nuntile din perspectiva celor ce au apelat deja la serviciile oferite de dumneavoastra?

Eu sunt de principiul ca tenditele sunt acelea care ti se potrivesc. Anul acesta am facut coregrafii moderne, coregrafii pe colaje, coregrafii in care si invitatii au fost implicati, coregrafia miresei surpriza pentru mire, dar prefarata mea va fi mereu coregrafia romantica. Nimic nu este mai frumos decat momentul acela cand mirele si mireasa se uita unul in ochii celuilalt in timpului dansului.

Informatii utile:
Anita Berecz – Instructor Coregraf
Facebook.com/SidebySideDanceAcademy 
Tel: 0742 098 803
Bvd. Dacia 104, AM 4, Parter (la Zig Zag-uri)

Daca ti-a placut da-ne LIKE pe Facebook

Lasati un comentariu

Comentați ca și oaspete.